Închirieri Auto în Chișinău

Cum să Închiriezi o Mașină de la Aeroportul Chișinău si sa pleci Unde Doresti

Da, dacă închiriezi un automobil de la Aeroportul Internațional Chișinău, poți merge cu el în orice parte a Republicii Moldova, fie la nord, fie la sud, la orice oră dorești. Închirierea unei mașini îți oferă flexibilitatea și libertatea de a explora țara în ritmul tău. Iată câteva sfaturi și informații utile pentru a te asigura că ai o experiență plăcută și fără probleme:

1. **Rezervă în Avans**

– Este recomandat să rezervi mașina în avans pentru a obține cele mai bune prețuri și pentru a te asigura că vei avea la dispoziție tipul de vehicul dorit. Poți face acest lucru online prin intermediul site-urilor companiilor de închirieri auto.

2. **Documente Necesare**

– Ai nevoie de un permis de conducere valabil. Dacă permisul tău nu este emis în alfabet latin, ar fi bine să ai și un permis de conducere internațional.
– Un act de identitate sau pașaport.
– Un card de credit pe numele tău pentru a acoperi depozitul de garanție și eventualele costuri suplimentare.

3. **Alegerea Mașinii**

– Alege o mașină care să corespundă nevoilor tale. Dacă plănuiești să călătorești mult, o mașină economică ar putea fi o alegere bună. Pentru drumuri mai lungi și călătorii în zone rurale, un SUV ar putea oferi mai mult confort și siguranță.

 **Explorarea Republicii Moldova**

**Nordul Moldovei**
– **Soroca**: Renumită pentru cetatea medievală Soroca și monumentul „Lumânarea Recunoștinței”. Este un loc istoric cu peisaje frumoase pe malul Nistrului.
– **Bălți**: Al doilea oraș ca mărime din Moldova, cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă și parcurile frumoase.

**Sudul Moldovei**
– **Găgăuzia**: Vizitează Comrat, capitala regiunii autonome, pentru a experimenta cultura și bucătăria unică a găgăuzilor.
– **Vinăriile din Sud**: Purcari și Et Cetera sunt vinării faimoase unde poți degusta vinuri de calitate și să te bucuri de peisajele pitorești ale podgoriilor.

 **Sfaturi pentru Călătorie**

1. **Starea Drumurilor**

– Drumurile principale din Moldova sunt în general în stare bună, dar drumurile secundare pot fi uneori mai puțin întreținute. Condu cu atenție, mai ales pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

2. **Respectă Regulile de Circulație**

– Asigură-te că respecți limitele de viteză și regulile de circulație locale. Poliția rutieră este destul de activă, mai ales pe drumurile principale.

3. **Navigație**

– Folosește un GPS sau o aplicație de navigație pe telefon pentru a te orienta. Aceasta te va ajuta să găsești cele mai bune rute și să eviți eventualele probleme de orientare.

4. **Stații de Alimentare**

– Stațiile de alimentare sunt destul de răspândite pe drumurile principale. Este totuși bine să ai rezervorul plin înainte de a porni în excursii mai lungi, mai ales în zonele rurale.

**Concluzie**

Închirierea unei mașini de la Aeroportul Chișinău este o modalitate excelentă de a explora Republica Moldova. Te bucuri de flexibilitate totală și poți vizita atracțiile turistice la nord și sud fără constrângeri de timp. Asigură-te că ai toate documentele necesare și respectă regulile de circulație pentru a avea o experiență sigură și plăcută. Cu o planificare atentă, călătoria ta prin Moldova va fi de neuitat.